16 Mart 2012 Cuma


FAS / MEKNES
Meknes, UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesi kapsamına alınmış bir şehirdir. 
Meknes'te görülmesi gereken yerler

Bab Mansour Kapısı: Adını, Hristiyanlıktan İslamiyete geçmiş olan mimarı El-Mansour’dan almıştır. Muvahhidler’e özgü desenlerle bezeli olan kapı son derece kalitelidir. Söylentiye göre, inşaatın tamamlanmasından sonra ziyarete gelen Moulay İsmail, El-Mansour’a “daha iyisinin yapabilir miydin” diye sorar. El-Mansour, Sultan’a hayır cevabı vermek istemez ancak evet demesi, yapabilecekken yapmamış olduğu için Moulay İsmail’i çok sinirlendirir ve mimarın ölümüne sebep olur. Tarihi kayıtlara göre ise kapı, Moulay İsmail’in ölümünden 5 yıl sonra yani 1732’de tamamlanmıştır. Günümüzde kapı, sanat galerisi olarak kullanılmaktadır. Gezdik gördük beğendik buradan arkadaşım evine çok güzel bir tablo aldı hatta.


Bab el Khemis Kapısı : 

Harabeler....
Kaldığımız  otel konusunda yine şanslıydık bu sefer butik otel tercih ettik.
Git gide Marakesh’e yaklaşıyoruz. Öncesinde ise Fes var. Orada ailecek görüştüğümüz arkadaşın evinde konuk olacağız, annesiyle ve  babasıyla tanışacağız. Meşhur Naoufel :)
Üstelik yarın bayram J Çok heyecanlıyız kısacası… Naoufal bizi almak içi  n Meknes’e geldi… bizde valizleri toparlayıp yola koyulduk tekrar…




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar