Tom’s Kitchen
“Yalnızca
tek bir şef aşçı olabilir, ancak ekip bir restoranın en önemli öğesidir.
Restoranın işlemesini sağlayan ekipdir. Ekip olmadan restoran bir hiçtir”
Sonunda Zorlu Center'ı
İstanbul'un buz kestiği 2013 Aralık başında ziyaret edebildim. Tom's Kitchen mı diye
önce biraz kararsız kaldık ama menü ve fiyatlar biraz daha makul gelince girmeye
karar verdik Elifle. Kapıda çok hoş hanımlar karşılayıp bize masamızı
gösterdiler. Daha sonra kendimize birer "shepherd's pie" ısmarladık.
Bütün malzemelerin taze olduğunu, bunun
değişmez bir prensip olduğu da menüde belirtiliyor. Shepherd's pie
gerçekten bir klasik ve çok iyi pişmişti. Bir ana yemek olarak bence porsiyonu
biraz daha büyük olabilirdi ama tek eleştirim bundan ibaret olabilir...
Londra’nın başarılı restoranı
Tom’s Kitchen, ilk uluslararası şubesini
Kasım 2013’te İstanbul Zorlu Center’ da açtı.
Kahvaltı yapmak isteyenler için
hafta içi 8:00, hafta sonu 10:00‘dan itibaren açık olan restoranda tüm gün
yemek servisi yapılmaktadır.
Hikâyesine gelirsek; Michelin
yıldızlı ünlü şef Tom Aikens tarafından Kasım 2006’da Londra, Chelsea’de,
Michelin yıldızlı Tom Aikens Restauran’a çok yakın bir konumda açılmış. Tom’s
Kitchen’ın felsefesi, mevsimsellik ve yerel ürünlere dayanmakta olduğu
söyleniyor. Tom, “Yalnızca tek bir
şef aşçı olabilir, ancak ekip bir restoranın en önemli öğesidir. Restoranın
işlemesini sağlayan ekipdir. Ekip olmadan restoran bir hiçtir” diyor. Mekan
tasarımı ve enerjisiyle arkadaşlarla buluşmak için ideal bir yer,
yiyeceklerin keyfini çıkarıp eğlenebileceğiniz bir şekilde gözüküyor.
Biraz da Tom’un Biyografisinden
bahsedelim;
1970 yılında İngilterede doğar,
16 yaşından beri mutfakla ilgilenmekte ayrıca Tom Aikens’in mesleğe ilgisi şarap
tüccarı olan babası ve dedesi ile Fransa’nın farklı bölgelerinde şarap tadarken
başlamış. Otelcilik eğitimi gören Tom mezuniyetinden sonra dünyanın en iyi
Restoranlarında çalışmış. Özellikle; 3 Michelin yıldız sahibi, adını "Ayı Koffmann" olarak duyduğum bir şefin yanında yani La
Tante Claire Restoranda çalışmış gençliğinde. Ayrıca Tom orada
çalıştığında almış yıldızını Koffmann.
Web sitesinde gördüğüm kadarıyla sosyal
olaylarla yakından ilgileniyor Tom, örneği korsan balıkçılığa karşı kurumları, grupları
destekliyor. Ünlü şef kendisini yalnızca
en kaliteli ve etik olarak üretilmiş malzemeler kullanmaya adadığını ifade
ediyor. Ayrıca kaleme aldığı 3 kitap var
1.
Cooking (2006)
2.
Fish
(2008)
3.
Easy (2011)
Tom, geçtiğimiz yıl “Comic Relief” hayır kurumu yararına
BBC’nin Great British Menu programına katılarak finale ulaştı.
Tom's Kitchen'a bir daha gider
miyim? Evet, kesinlikle giderim. İlk iş, kahvaltıya ama muhtemelen Zorlu
Center'ın İstanbul'un en soğuk ve esen yeri olmadığı, daha ılık bir günde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar